Slægten Lynge

Esben Due – Rigets Drost (Gift med Dyveke) – Allan Davidsen

Rollens alder: Midaldrende.

Rollens offentlige beskrivelse:

Esben Due er en konstant utilfreds og vred person. Handlen du har lavet med ham, var ikke god nok, pladsen til gildet var for langt væk og du viser ham helt sikkert ikke respekt nok. Alle hans børn er skuffelser på nær hans datter og hans kone nummer 2 er ikke lige så god som afdøde kone nummer 1. Du kan dog altid være sikker på at hvad end du har, føler han tilkommer ham og han skal nok prøve at hugge kløerne i det.

Rane Esbensøn (ældste søn af Esben Due og tidligere kone)  – Jonatan Faber

Rollens alder: Voksen

Rollens offentlige beskrivelse:

Stakkels Rane har aldrig fået øjenkontakt nok, som barn, da hans moder døde kort efter fødslen af komplikationer, hvilket efterlod hans far disillusioneret med ham. Dette har gjort Rane til en bitter og vred mand, der mener at han skal slås dobbelt så hårdt, som alle de andre sønner i riget, hvem han afskyr, som forkælede børn. Dette på trods af at han er den ældste søn.

Dyveke Stigsdatter (gift med Esben Due) – Sigrid Vibe Kristensen

Rollens Alder: Voksen

Rollens offentlige beskrivelse:

Dyveke er en smilende, ærbødig kvinde, der spiller gudesmuk musik på sin harpe, eller det er hun når det lykkedes at holde hendes facade oppe. Når facaden brister er det dog en kold og hensynsløs person, der titter frem. Hadsk når hun ikke får sin vilje og skånselsløs mod dem hun ser som fjender. Ikke så sært med den husbond hun er giftet med og en dysfunktionel familie af børn og stedbørn. Originalt kommer Dyveke fra Rosenkrantz slægten, da hun var søster til det nu afdøde overhoved.

Sune Esbensen (Førstefødte barn af Esben Due og Dyveke Stigsdatter) – Kristian Østergaard

Rollens alder: Voksen.

Rollens offentlige beskrivelse:

Sune er det typiske mellemste barn, der altid skal være den fornuftige og han er sin moders øjesten, som hun spår en stor fremtid. Sune er dog brysk og direkte, højst sandsynligt som led i den slægt han er vokset op i, men han prøver dog at mægle når slægten strides internt.

Agnete Esbensdatter (yngste barn af Esben Due og Dyveke Stigsdatter) – Mia Fack

Rollens alder: Ung.

Rollens offentlige beskrivelse:

Agnete er sin fars lille forkælede datter, hvilket tit stiller hende dårligt, da hun ikke rigtig er vant til ikke at få alt hvad hun peger på. Hun har dog den store fordel af hendes ret velhavende familie har sat en yderst høj medgift i stilling til hvem end, der skulle stå til at ægte hende. Hendes status i forhold til hendes far, sætte hende fra tid til anden i modvilje til hendes brødre, der begge misunder den status hun har i sin faders øjne.