Kostumer og feel

Scenariet er som tidligere nævnt historisk inspireret og foregår i en konkret tidsperiode (nærmere bestemt år 1286), så helt klassisk middelalder (også kendt som Robin Hood-tiden).
Det vigtigste for os er at dit tøj passer til rollen og at det har et middelalder ”feel” over sig. Vores motto er ” Historie er ikke hvad du har på – det er hvordan og hvorfor du reagerer som du gør og de tanker der ligger bag”.
Dette betyder ikke at du skal til at skifte dine 1400 tals yndlings sko ud, eller at du ikke må have det ene eller andet på, fordi det ikke passer præcis ind i perioden. Vi ønsker generelt man har godt fodtøj på, men at man tilstræber at det ikke stikker ud og fx har et par gamle lædersko på fremfor neonfarvede sneakers.

Gruppeeksempler

Slægten Bild:

Denne nordjyske stormandsslægt, har rejst til det hemmelige møde, i forhåbning om at udnytte forsamlingen til at kunne samle støtte til at tage gods fra deres forhadte rivaler. De har en sund mistro til gejstligheden, da de ligger i en fejde med det lokale munkekloster, om hvorvidt grænserne ligger i forhold til deres græsningsarealer.

Gammelfar Bild:

Overhovedet for ætten er langt oppe i årerne og det har sat sine præg. Han har allerede overlevet op til flere koner og sønner, og husker tilbage på en tid, hvor mænd var større, farligere og langt barskere end i dag. I sine mere sanselige øjeblikke råber han af tilfældige, som han husker som sine fjender fra da han var ung, eller kræver mere handling og mindre snak.

Gammelfar hader generelt sine børn, og synes de er svæklinge, der ikke fortjener familienavnet. Det ville overraske ham meget, hvis nogle af dem fik opnået noget som helst.

Tvillingerne Bild:

De to ældste sønner, er hjemegnens lokaler bøller, hvor de drikker uden betaling og tager hvad de vil have.
Gammelfar har aldrig officielt udpeget en ny arving blandt de to tvillinger, hvilket gør dem utroligt forbitrede.

Derfor har begge brødre travlt med at hævde sig i forhold til den anden og specielt overfor deres hadede lillebror, hvem de begge mener er et skvat, der hverken kan tåle øl, vin, tæsk eller kvinder.

Begge brødre satser på at det indkaldte hemmelige møde skal være deres chance for at bevise deres værd over deres egen familie og alle andre slægter, så når gammelfar forhåbentligt snart dør, kan de overtage arvegodset. Måske kan de endda vise deres mod ved at melde sig til at føre kniven mod den forhadte konge.

Lillebror Bild:

Lillebrors første handling i livet var at slå sin mor ihjel i barselssengen og siden da er det kun gået ned af bakke. Fra sin første færd var det altid lillebror, der fik bank af sine brødre og som blev bidt af hunden. Svagelig og lille af statur har han altid været et let offer. Heldigvis har han altid haft et godt hoved og livets mange mod gange har gjort ham besluttelig og vedholdende.

Lillebror håber på at vinde andre slægters opbakning til blive slægtens nye overhoved, når gammelfar dør. Måske kan han allerede nu love kong Valdemar støtte i eget navn, for hans storebrødre kan på ingen måde bære familien videre.

Den Gamle Amme:

Den gamle amme har været i huset så længe tilbage nogle kan huske. Fra en lille adelsslægt under vassalskab af Slægten Bild, har hun ageret amme og barnepige for samtlige af slægtens børn de sidste mange årtier.

Derfor har hun et godt greb i de uvorne tvillinger og deres svagelige lillebror, og hun ved udmærket at når gammelfar dør er det den, der kontrollerer den næste arving, der kontrollerer slægten Bild. Den gamle amme er intet mindre end en mester i intriger og rænkespil efter at have tilbragt et liv i den omskiftelige slægtsgård.

Den luskede Biskop:
Fejderne mellem slægten Bild og det lokale kloster, har varet i mange år og i alt den tid har biskoppen af området spillet på begge heste.
Han skrifter personligt de to tvillinger og truer dem med helveds ild, hvis de ikke agerer loyale støtter overfor kirken og i særdeleshed biskoppen selv. Denne er da også vanlig gæst ved slægtens gods, hvor han nyder godt af lille broderens gæstfrihed, selvom gammelfar per definition er mistroisk overfor gejstlige.

Biskoppen venter på at gammelfar dør, og har endnu ikke besluttet sig for hvem han skal give en kirkelig nomination til at overtage godset. På den ene side ville de to tvillinger være lette at intimidere, men lillebroren har et godt forhold til biskoppen. På den anden side ville han også være en trofast tjener om han ville iføre sig de kirkelig gevandter.

Under alle omstændigheder, skal så meget af slægtsjorderne som muligt, gives til kirken, som aflad for et bedre liv i paradis.