Slægten Bodilsen

Johannes Ovesen af slægten Bodilsen (tvilling med Asger Bodilsen) – Jesper Heebøll Arbjørn

Rollens alder: Midaldrende

Rollens offentlige beskrivelse

Johannes er sammen med sin tvilling de ældste fødte i Bodilsen slægten.
Johannes er en meget troende mand, som besøger kirken hver eneste dag og stærkt overvejer at påtage et munkeløfte. Sådan har det været, siden hans kone døde i barselssengen, hvilket ændrede hans personlighed fuldstændig fra en snarrådig handelsmand til en asketisk kirkegænger.

Asger Ovesen af slægten Bodilsen (tvilling med Johannes Bodilsen) – Carsten Brorson Prag

Rollens alder: Midaldrende

Rollens offentlige beskrivelse

Asger er sammen med sin tvilling de ældste fødte i Bodilsen slægten
Asger er en jovial mand som kan lide en god snak. Han vil altid gerne høre andres gode ideer og er til falds for en god gang sladder. Asger er enkemand, hans kone gik bort et par år siden efter et slagtilfælde, men han har ikke gjort mine til at gifte sig igen.
Asger støtter op om sin slægt. Han har ikke mange (gode) ideer selv, men er den første til at støtte op om andres, hvis der er brug for støtte. Han skal nok snakke varmt om en sag, også over for andre uden for gruppen, hvad end han har meget forstand på den eller ej

Gudrun Ovesdatter af slægten Bodilsen – Tina Heebøll Arbjørn

Rollens alder: voksen

Rollens offentlige beskrivelse

Gudrun har en næse for forhandlinger og tænker taktisk. Hun har sikret flere lukrative handelsaftaler i Lübeck med familiens ålefangst. Hendes 2. mand gik desværre bort for to år siden og hun savner en at dele tilværelsen med.
Gudrun har været gift to gange, hvor begge ægtemænd er kommet for tidligt af dage.

Valdemar Ovesen Bodilsen (Ugift) – Oliver Nøglebæk.

Rollens Alder: Voksen

Rollens offentlige beskrivelse

Valdemar er den yngste søn, og burde nok derfor være blevet noget inden for kirken. Men det er han temperamentsmæssigt komplet uegnet til, trods hans sjæledybe gudsfrygt. Han har derfor i stedet været på felttog i Sverige under Marsk Stig, for at få brændt krudt af.

Ingeborg Ovesdatter af slægten Bodilsen – Marie Holm-Andersen

Rollens alder: Voksen

Rollens offentlige beskrivelse

Ingeborg er en gesjæftig og bestemt dame. Hun spiller en hovedrolle i familiens vidt berømmede ålefiskeri og har udviklet en særlig effektiv åleruse. Hendes mand gik bort sidste år og hun er til sin egen store fortrydelse barnløs.
Ingeborg er meget ambitiøs på slægtens vegne. Hårdt arbejde avler penge og succes – og hårdt arbejde kræver mange folk. Derfor må slægten vokse og Ingeborg er forbitret over, at hun endnu ikke har født børn, der kan bidrage til slægtens videreførelse og fortsatte velstand.

Sigrid Ovesdatter af slægten Bodilsen (Ugift) – Maja Toft Løvbakke:

Rollens Alder: Voksen

Rollens offentlige beskrivelse

Sigrid er familiens yngste datter og hun er velopdragen, veltalende og vellidt. Hun burde være et uproblematisk giftermål til en familie af god stand, hvis ikke det var for familiens rygte. Rygterne siger at hun i stedet overvejer at gå i kloster.