Slægten Bille

Niels Thorkildsen af Bille Slægten (Gift med Ingfred Gertsdatter) – Lars Buur Nørlev

Rollens alder: Voksen

Rollens offentlige beskrivelse

Niels er højt på stå. Hans slægt er gået fra at være en relativ obskur familie til at eje adskellige herregårde i Østjylland. Han slesker opad, hvis det kan skaffe ham favør, men sparker nedad hvis det kan avancere ham over andre.

Han har to børn Lauge Nielsen, der er i tjeneste hos Rosenkrantz slægten, og Cecilie Nielsdatter, men hans kone, der også er hans kusine, er endnu ikke udenfor den fødedygtig alder.

Ingfred Gertsdatte af Bille Slægten (Gift med Niels Thorkildsen) – Nadia Schyberg Holland

Rollens alder: voksen

Rollens offentlige beskrivelse

Ingfred er gift med sin fætter Niels, for at holde medgiften i familien, der er notorisk kendte for at skrabe til sig. Hun holder dog sin mand i stram snor, da mange vil mene at hun er ekstrem ambitiøs på sin slægts vegne. Blandt andre er hun kendt som en ekstrem strid dame, der er villig til lidt af hvert for at få sin og familiens vilje.

Hun har to børn, Lauge Nielsen, der er i tjeneste hos Rosenkrantz slægten, og Cecilie Nielsdatter, men hun er endnu ikke udenfor den fødedygtig alder.

Cecilie Nielsdatter af Bille Slægten (datter af Ingfred Gertsdatte og Niels Thorkildsen) – Hanna Gudmundsson

Rollens alder: ung

Rollens offentlige beskrivelse

Den forkælede datter af Niels og Ingfred af Bille Slægten, der er vant til at få alt hun peger på. Specielt forkælet af sin onkel Peder Porse. Rygterne går på at hun har afsat en uhyre stor medgift, så mange unge mænd har kastet lange blikke efter udsigten til en lille formue

Provst Johannes Thorkildsen af Bille Slægten (bror til Niels Thorkildsen) – Rasmus Schyberg Holland

Rollens alder: voksen

Rollens offentlige beskrivelse

Johannes den yngre broder til Niels Strækhose, er provst og højre hånd til biskoppen i Aarhus. Onde tunger vil nok sige at det ikke er fromhed og flid, men snarere Bille Slægtens store indflydelse der har drevet ham mod toppen. Han har dog raget sig uklar for tiden, da han har giftet sin fætter, Peder Pose, men den smukke mø Maren, som flere beskylder Peder for at have ranet på vej til sit bryllup med en anden slægt. Da Johannes også er kendt for at kigge dybt i altervinen og holde vilde fester med sin fætter, er det ikke rygter, som folk har svært ved at tro på.

Peder Porse af Bille Slægten (bror til Ingfred Gertsdatte og fætter til Niels Thorkildsen) – Rasmus Hornbæk

Rolle Alder: Voksen

Rollens offentlige beskrivelse

Peder er en stor krigshelt i riget, under sin gode ven Marsk Stig, fra Hvide slægten. Han trives dog ikke godt i fredstid, hvor han er lidt af en landstrejfer, der rider fra fest til fest og fra turnering til næste slagsmål. En kendt ballademager og oppotunist, hvis magtfulde familie holder hånden over ham.

Maren Assersdatter af Hvide Slægten (giftet til Peder Porse) – Signe Haltou Kristensen

Rollens alder: Voksen

Rollens offentlige beskrivelse

Maren er af den magtfulde Hvide slægt. Maren blev ranet af Peder Porse fra Bille-slægten på vej til sit bryllup med en mand fra Udsen-slægten. Hun er nu gift med Peder Porse. Hun har en heftig medgift, der dog endnu ikke er udbetalt, og nu er der ondt blod mellem de to slægter Bille og Udsen.